EnergiWatch

Pensionsselskaber øger investeringer i alternative områder

Infrastruktur, skove og unoterede aktier er blandt de aktiver, de danske pensionskasser har set sig lune på nu, hvor obligationer er blevet for kedelige at investere i.

Foto: Colourbox

Danmarks tre største pensionsselskaber investerer kraftigt i alternative områder frem for traditionelle felter i et forsøg på at øge afkastet og sprede risici.

Det skriver Berlingske Business.

Da det er lavrentetider, har PFA, ATP og Danica Pension valgt at søge væk fra investeringer i obligationer og jagte alternative afkastmuligheder.

Ifølge den uafhængige pensionsrådgiver Søren Andersen er det fornuftigt, at pensionsselskaberne søger efter muligheder for alternative afkast. Dog understreger rådgiveren, at det kan blive svært for pensionsselskaberne at skabe de nødvendige kompetencer til at håndtere de medfølgende risici.

"Det gælder både i investeringsafdelingen og helt op på bestyrelsesniveau for, at man kan styre den retning, man skal gå i. Ellers risikerer man at gamble med danskernes pensionsopsparinger," siger Søren Andersen til Berlingske.

ATP investerer i stigende grad i områder som infrastruktur, skov, lån, unoterede aktier og ejendomme. PFA investerer særligt i private equity eller unoterede aktier, infrastruktur og kredit. Danica Pension investerer primært i veldrevne nordiske virksomheder.

Statslig milliardfond under beskydning trods tårnhøj jobskabelse

Dansk pensionskasse investerer millioner i batterier

PKA scorer kassen i succesrig "vindmølle-enhed"

Britisk fond skyder milliard i dansk biogas

Mere fra EnergiWatch

Olieprisens solide fremgang over ugen skrumper lidt

"Vi har højere priser lidt længere endnu, fordi der er et fundamentalt misforhold mellem udbud og efterspørgsel som konsekvens af bedringen i efterspørgslen, som vi ser i blandt andet USA," siger seniorøkonom ved Westpac Justin Smirk til Reuters.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs