EnergiWatch

Pensionsselskaber øger investeringer i alternative områder

Infrastruktur, skove og unoterede aktier er blandt de aktiver, de danske pensionskasser har set sig lune på nu, hvor obligationer er blevet for kedelige at investere i.

Finland finsk søer sø skov træer
Foto: Colourbox

Danmarks tre største pensionsselskaber investerer kraftigt i alternative områder frem for traditionelle felter i et forsøg på at øge afkastet og sprede risici.

Det skriver Berlingske Business.

Da det er lavrentetider, har PFA, ATP og Danica Pension valgt at søge væk fra investeringer i obligationer og jagte alternative afkastmuligheder.

Ifølge den uafhængige pensionsrådgiver Søren Andersen er det fornuftigt, at pensionsselskaberne søger efter muligheder for alternative afkast. Dog understreger rådgiveren, at det kan blive svært for pensionsselskaberne at skabe de nødvendige kompetencer til at håndtere de medfølgende risici.

"Det gælder både i investeringsafdelingen og helt op på bestyrelsesniveau for, at man kan styre den retning, man skal gå i. Ellers risikerer man at gamble med danskernes pensionsopsparinger," siger Søren Andersen til Berlingske.

ATP investerer i stigende grad i områder som infrastruktur, skov, lån, unoterede aktier og ejendomme. PFA investerer særligt i private equity eller unoterede aktier, infrastruktur og kredit. Danica Pension investerer primært i veldrevne nordiske virksomheder.

Statslig milliardfond under beskydning trods tårnhøj jobskabelse

Dansk pensionskasse investerer millioner i batterier

PKA scorer kassen i succesrig "vindmølle-enhed"

Britisk fond skyder milliard i dansk biogas

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere