EnergiWatch

PKA scorer kassen i succesrig "vindmølle-enhed"

Det årlige afkast på investeringer i vindmøller lyder på 18,1 pct. i PKA’s special-enhed. Men enheden oplever, at der er flere om buddet, og det blive vanskeligt at hente samme høje afkast i fremtiden.

Foto: Windpark Noordostpolder

Det er lykkedes for PKA’s sats på infrastruktur at hente score kassen på vindmølleparker. Nu bliver flere pensionskasser inviteret med i "vindmølle-enheden" PKA AIP.

Det skriver Børsen.

Siden 2012 har PKA AIP, der udover infrastruktur også sætte penge i kapitalfonde, hentet et afkast på 18,1 pct. på sine investeringer i direkte infrastruktur, der primært består af vindmølleparker. I alt er der investeret godt 10 mia. kr. i havvind, mens der yderligere er placeret mere end 40 mia. kr. i kapitalfonde. Men siden 2012, hvor enheden ifølge den ledende partner, Anders Dalhoff, kunne lukrere på, at god timing, da færre investorer kiggede i vindmølle-retningen, er der kommet flere om buddet. Det har gjort det vanskeligere at hente ligeså gode afkast, hvorfor man skal forvente, at niveauet i fremtiden bliver på 6-10 pct. årligt.

"Det er klart blevet sværere. Men vi nyder fordel af, at vi har været der et stykke tid og har vist, at man kan lave de her transaktioner med os, og så har vi i modsætning til de fleste andre mulighed for at gå ind noget før, at aktiverne er operationelle," siger Anders Dalhoff til avisen.

PKA AIP åbner nu for at rådgive andre pensionskasser i forsøget på at finde alternativer til aktier og obligationer, og enheden har drøftet det med flere danske pensionskasser og har modtaget henvendelser fra Sverige og Tyskland.

Pensionskasser kræver rabat ved Dongs projekter uden statsstøtte

PKA i grønt farvel til canadiske olieinvesteringer

Akademikerkasser skyder milliarder i ny CIP-fond 

Mere fra EnergiWatch

Energinet tappede 2,5 mia. ud af flaskehalsen i 2021

Trods uhørt mange timer, hvor Danmarks elpris var den samme som naboernes, mangedoblede de få udsving i de rekordhøje elpriser sidste års flaskehalsindtægter. "Værdien skabes i de ekstreme år," fastslår direktør, der afviser, at flere udlandsforbindelser udhuler indtægterne.

Akademikerpension frasælger forsyningsselskaber

Mere end 200 forsyningsselskaber er blevet ekskluderet fra Akademikerpensions investeringsunivers. Selskabet frasælger nu aktier og obligationer, som svarer til 0,5 pct. af formuen under forvaltning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs