EnergiWatch

Kystnær sønderjysk park får indledende nik

Næsten syv år efter den første ansøgning får kystnær havmøllepark på op mod 160MW den første tilladelse fra myndighederne.

Foto: JESPER MORTENSEN/POLFOTO/arkiv

Vindmøller hører til på havet. Det var en udbredt holdning blandt politikerne, da kommunalbestyrelsen i Tønder i marts afviste at sende Vattenfalls landmølleprojekt i Haved i høring. I øvrigt et argument, der høres stadig oftere, når lokalpolitikere efter at have afvist projekter inden for kommunegrænsen betoner, at de går ind for en fortsat udvikling af vedvarende energi i Danmark.

Nu er Sønderjylland så kommet et lille skridt nærmere at få opfyldt lokalpolitikernes ønske. Energistyrelsen har givet Sønderborg Forsyningsservice tilladelse til at foretage en forundersøgelse af, om der kan etableres en havmøllepark i det sydlige Lillebælt mellem Als og den vestfynske halvø, Helnæs. Et projekt på op mod 40 vindmøller på 250 meters højde med den første mølle mellem 1,8-2,2 km fra kysten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs