Goldwinds kradse kursklø fortsætter

Opbremsningen i det kinesiske vindmøllemarked har gjort ondt på vindmølleproducenten i to uger efter selskabet kom med årsrapport tidligere på måneden.
Foto: Goldwind
Foto: Goldwind
RITZAU FINANS

Aktien i den kinesiske vindmølleproducent Goldwind fortsætter mandag den nedtur, som accelererede efter selskabets regnskab for 2016 for snart to uger siden.

Efter et fald mandag på 4,2 pct. kan faldet de seneste uger opgøres til 15 pct.

Regnskabet for 2016 viste vigende omsætning påvirket af en opbremsning på hjemmemarkedet i Kina efter en rekordhøj installationstakt i 2015.

Samtidig fortalte Goldwind i regnskabet, at det i første kvartal 2017 venter en tilbagegang i overskuddet på mellem 50 og 100 pct. - det vil sige et resultat mellem nul og 185 mio. yuan.

Ifølge en blog på barrons.com skulle Goldwind i forbindelse regnskabet også have oplyst, at det i 2017 kun venter en vækst i afskibninger på omkring 10 pct. på årsbasis, hvor analytikere til sammenligning havde ventet en vækst på 20 pct.

Det har fået flere finanshuse til at sænke deres kursmål for aktien.

I 2016 solgte Goldwind vindmøller med en kapacitet på 5883 megawatt (MW), hvilket var 17 pct. færre end de 7051 MW i 2015.

Omsætningen dykkede med 12 pct. til 26,2 mia. yuan, men bedre styr på udgifterne til produktion og salg gjorde, at overskuddet før skat steg til 3,55 mia. yuan sidste år fra 3,27 mia. yuan i 2015.

Ud over vindmølleproduktion tjener Goldwind også penge på service og investeringer i vindfarme, og det var især sidstnævnte ben, der var med til at løfte overskuddet, fremgik det af regnskabet.

Goldwinds ordrebog stod ved årsskiftet på 7841 MW i sikre ordrer - og dertil kom 6335 MW i betingede aftaler. Ud af den samlede pulje er 917 MW øremærket projekter uden for Kina.

Goldwind oplyste ved regnskabsaflæggelsen også, at selskabets markedsandel steg med 1,9 pct.point til 27,1 pct. på hjemmemarkedet, men da markedet gik tilbage og tilstedeværelsen uden for Kinas grænser fortsat er beskeden, faldt Goldwind til en tredjeplads globalt i 2016 og blev overhalet af Vestas og General Electric.

Fusionen mellem Siemens og Gamesa er officiel

Den største kinesiske rival til Vestas går tilbage

Vestas var klar verdensetter i 2016

Verdens største vindmarked faldt en fjerdedel i 2016

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også