EnergiWatch

Siemens får godkendt MHI Vestas-konkurrent

Modtrækket til Vestas' V164 havvindmølle er kommet et skridt tættere på for den tyske producent.

Foto: Siemens

Efter i flere år at have været den helt dominerende aktør på havvindmøllemarkedet har Siemens den senere tid måttet se rivalen MHI Vestas vinde terræn med sin gigantiske mølle V164-8.0 MW, som MHI Vestas markedsfører som verdens mest kraftfulde vindmølle.

Med en prototypecertificering hos DNV GL er Siemens med sin mølle SWT-8.0-154 imidlertid rykket et skridt nærmere lancering af en kleppert i samme størrelsesorden på 8 megawatt.

Siemens løftede tilbage i juli 2016 sløret for sin nye mølle, som er en videreudvikling af selskabets nuværende offshoremøller, SWT-6.0-154 og SWT-7.0-154, på 6 og 7 megawatt.

Hovedændringen fra 7 til 8 megawatt-møllen er en opgradering af generatoren, inklusive det tilstødende elektroniske system og et udbygget kontrolsystem. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Siemens og DNV GL.

Godkendelsen baner vejen for, at møllen nu kan rejses i det danske testcenter for vindmøller i Østerild, hvor Siemens kan gennemføre målinger til næste fase af certificeringsprocessen.

Siemens har tidligere meddelt, at det regner med at opsætte den nye 8 MW-mølle i Østerild tidligt i 2017.

"Vi er stolte over at modtage prototypecertificeringen på dette tidlige stadie, hvilket tillader os at installere vores SWT-8.0-154 prototype i henhold til planen," siger Morten Rasmussen, chef for Siemens Wind Power Technology, i en pressemeddelelse.

Potentiel stopklods ryddet af vejen for Siemens-fusion

Rolls-Royce vil være først med elektriske flymotor

Ny Vestas-mølle producerer sin første kWh i år

Gamesa vinder stor mexicansk ordre med ny mølle

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere