EnergiWatch

Potentiel stopklods ryddet af vejen for Siemens-fusion

Efter fransk køb mangler nu kun konkurrencemyndighedernes accept, før fusionen mellem Siemens og Gamesa kan blive en realitet.

Foto: Peter William Winther Sørensen

Vindindustriens største fusion er fredag rykket endnu et skridt nærmere. Det franske energiselskab Areva meddeler, at det har solgt sin halvpart af havmølleselskabet Adwen til jointventurepartneren Gamesa. Dermed er der kommet afklaring på i hvert fald den ene af de to potentielle stopklodser for spaniernes fusion med Siemens.

Allerede kort efter at forhandlingerne mellem Gamesa og Siemens begyndte for et år siden stod det klart, at Adwen kunne sætte en stopper for fusionen, der kan skabe verdens måske største møllefabrikant. En klausul i jointventuret forhindrede parterne i at opstille konkurrerende havmøller uden for Adwen-regi. Hvilket de facto kunne betyde, at der i tilfælde af en fusion ikke måtte installeres Siemens-havmøller.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted-direktør stopper

Declan Flanagan, ansvarlig for Ørsteds onshore-forretning, har opsagt sin stilling efter tre år. Han har brug for forandring, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs