EnergiWatch

Vattenfall udrydder vindmodstand med penge og venlighed

Rammerne for Nordeuropas største vindmøllepark til lands har modtaget foreløbig godkendelse i Aalborg Kommune. Nu håber Vattenfall på at nye støttevilkår til landvind vedtages til sommer.

Storsindethed i form af overtagelser og købstilbud til ellers usælgelige landejendomme og usædvanlige tilbud om lokalt medejerskab på hele 46,5 pct. Så generøs behandling har beboerne omkring Nørrekær Enge i Vesthimmerland modtaget fra den svenske energigigant Vattenfall.

Bag selskabets pekuniære venlighed ligger planerne om at opføre Nordeuropas største landvind-park i området ved Limfjorden. Parken kom et stykke nærmere virkeliggørelse, da politikerne i Aalborg Kommunes By- og Landskabsudvalg forleden godkendte dele af rammevilkårene. Samme proces har allerede været gennemført i Vesthimmerlands Kommuner, der kører parløb med Aalborg i sagen. Til foråret satser de to kommuner på at få projekt endeligt godkendt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs