EnergiWatch

Vattenfall udrydder vindmodstand med penge og venlighed

Rammerne for Nordeuropas største vindmøllepark til lands har modtaget foreløbig godkendelse i Aalborg Kommune. Nu håber Vattenfall på at nye støttevilkår til landvind vedtages til sommer.

Storsindethed i form af overtagelser og købstilbud til ellers usælgelige landejendomme og usædvanlige tilbud om lokalt medejerskab på hele 46,5 pct. Så generøs behandling har beboerne omkring Nørrekær Enge i Vesthimmerland modtaget fra den svenske energigigant Vattenfall.

Bag selskabets pekuniære venlighed ligger planerne om at opføre Nordeuropas største landvind-park i området ved Limfjorden. Parken kom et stykke nærmere virkeliggørelse, da politikerne i Aalborg Kommunes By- og Landskabsudvalg forleden godkendte dele af rammevilkårene. Samme proces har allerede været gennemført i Vesthimmerlands Kommuner, der kører parløb med Aalborg i sagen. Til foråret satser de to kommuner på at få projekt endeligt godkendt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted-direktør stopper

Declan Flanagan, ansvarlig for Ørsteds onshore-forretning, har opsagt sin stilling efter tre år. Han har brug for forandring, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs