EnergiWatch

Avis: Pensionskasser vil sælge KK Group

Et salg af KK Group skulle i følge Børsen være lige på trapperne.

Foto: LM Wind Power

PKA og kapitalfonden Maj Invest er tæt på at gennemføre salget af den Ikast-baserede vindmølleleverandør KK Group, skriver dagbladet Børsen.

Pensionsgiganten PKA købte KK Group i 1983 for 5 mio. kroner og besidder nu med sine 65 pct. den suverænt største aktiepost i selskabet. Sammen med Maj Invest, som ejer 10 pct. af KK Group, har PKA de seneste måneder fået hjælp af Greentech Capital Advisors til at sælge vindmølleleverandøren. Prisen vurderes at ville runde 1 mia. kroner, skriver Børsen.

"Det har været en fantastisk investering, og vi har fået vores penge rigtig, rigtig mange gange igen," sagde aktiechef i PKA, Claus Jørgensen, tilbage i december til Børsen, da salget først kom på tale.

KK Group producerer styringer til vindmøller og har store selskaber som Siemens og Vestas i kundekartoteket. Driftsresultatet nåede i 2014/15 op på 156. mio. kr.

PKA og Maj Invest forventes at offentliggøre salget i dag, fredag.

Dansk vindkomet overvejer milliardsalg 

KK Group rammer indtjeningsmur 

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs