EnergiWatch

Service vokser kraftigt for KK-Group

Vindmøller med lidt alder bag sig er på vej til at blive en stor forretning for KK-Group.

Gamle vindmøller er på vej til at blive en guldrendet forretning for danske KK-Group. Det skriver Børsen. Selskabet har gjort service af vindmøller til en selvstændig forretning, og på to år er KK's omsætning på dette felt mere end fordoblet – fra under 50 mio. kr. til over 100 mio. kr. i 2014/15. Og direktøren venter endnu en fordobling i løbet af to år til over 200 mio. kr, siger han til Børsen.

"Det ser ud til at lykkes for os på dette felt, som vi de seneste år har haft strategisk fokus på. I vindenergisektoren generelt vokser forretningsområdet reparation og service af møller, som er ude af vindmølleproducenternes femårige servicegaranti på nye møller, hurtigt. Og det går faktisk rigtig godt for os på den del, der handler om det el-tekniske. Det vokser noget mere end vores traditionelle forretning," fastslår Tommy Gundelund i Børsen.

KK Wind Solutions Service har 80 medarbejdere i hovedsædet i Ikast samt rundt i Europa og i USA, hvor KK for nylig har sat ind.

Danske virksomheder kæmper om retrofit

KK Group sælger "el-datter" 

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs