EnergiWatch

E.On reducerer grøn pipeline med udsigt til nye rammebetingelser

Det tyske energiselskab skærer halvdelen af sin pipeline inden for vedvarende energi fra på grund af kommende budrundesystemer.

E.On Climate & Renewables (ECR), som er den vedvarende energienhed under den tyske energikoncern E.On, har halveret sin pipeline af investeringsprojekter som følge af udsigten til en overgang fra feed-in-tariffer til nye rammevilkår med budrunder på de europæiske markeder.

I sommeren 2015 rapporterede ECR en pipeline på 10 gigawatt, men den er reduceret til 5 gigawatt i år som følge af et stigende antal modne vedvarende energimarkeder i Europa og skiftet i regionen til et system med konkurrenceprægede budrunder.

Det siger energiselskabets topchef, Michael Lewis, til Reuters ifølge offshorewind.biz.

Med introduktionen af et budsystem vil kun de bedste projekter vinde, siger Lewis om grunden til oprydningen i pipelinen, hvor der kun fokuseres på projekter, som selskabet mener vil have en fair chance for at blive realiseret.

ECR vil hvert år sætte 1 mia. euro til side til investeringer i nye vedvarende energikapacitet, inklusive offshore vind, onshore vind og solenergi.

Dong: Har endnu ikke talt med mulige købere af olieforretning

Vestas opjusterer over hele linjen

Dong trukket frem af vind og genforhandlede gaskontrakter

Dong Energy: Nu sælger vi olieforretningen

Mere fra EnergiWatch

Sverige fyrer op for olien før tid

Svenskerne har med store problemer i strømforsyningen været nødt til at sætte gang i oliekraftværket Karlshamn længe før, kulden for alvor er kommet til landet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs