Vestas' kæmpemølle støjer mest

Klagerne over supermøllen fra den danske vindmølleproducent vælter ind i Nordjylland. Her mener naboerne til et testcenter, at møllen larmer for meget og mest af alle.

Nok er kæmpevindmøllen fra Vestas et imponerende skue, men det afholder ikke naboerne fra at klage. For supervindmøllen larmer, skriver Nordjyske Stiftsstidende.

Det er naboerne til et testcenter i Østerild i Nordjylland, der er ved at være godt trætte af Vestas-møllen. Faktisk i mere end en forstand, for møllen udsender så meget lavfrekvent støj, at naboerne har svært ved at sove om natten.

Selvom testcenteret har syv møller stående fra Vestas, Siemens, EDF og Envision, er naboerne ikke i tvivl om, at synderen er Vestas-møllen med det mundrette navn V164-8.0MW.

Noget af forklaringen på larmen fra møllen skyldes, at der har været problemet med gearkassen, der gjorde, at møllen larmede mere end den burde. Men det blev fikset, og ifølge Peter Hjuler Jensen, der er viceinstitutdirektør i DTU Vindenergi, larmede møllen aldrig mere end det tilladte. Samtidig forklarer han, at der er en naturlig årsag til, at naboerne er mest generet af Vestas-møllen.

”Når naboerne nord for testcentret hører Vestasmøllerne mere end Siemens-møllerne, så skyldes det simpelthen, at de er tættere på,” siger Peter Hjuler Jensen til Nordjyske Stiftsstidende.

Avisen kan desuden berette, at flere naboer til testcenteret har skrevet læserbreve, hvori de fortæller, at støjen fra møllen er generer dem. Nogle af naboerne bor fem km fra testcenteret, men er stadig plaget af støjen, der beskrives som en lavfrekvent brummen.

Det Nationale Testcenter For Vindmøller i Østerild åbnede i oktober 2012, og er et testcenter for store vindmøller. Den såkaldte V164-8.0 MW-mølle fra Vestas har en såkaldt tiphøjde på 222 meter, mens rotordiameteren er på 164.

Vattenfall bekræfter Vestas-ordre

Vestas bruger flere penge på forskning og udvikling

Vestas' serviceforretning løftet af to opkøb

Vestas-toppen kan godt begynde at rode efter et nyt es i havmølleærmet

MHI Vestas bekræfter sejr i kampen om Horns Rev 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også