BP overvejer store vindmølleinvesteringer i USA

For første gang i fem år kan olieselskabet BP være på vej med investeringer i vedvarende energi.
Foto: INGEMANN CARSTEN
Foto: INGEMANN CARSTEN
RITZAU FINANS

Olieselskabet BP kan være undervejs med store investeringer i vindmølleparker i USA. Det vil i givet fald være den første store investering i vedvarende energi for selskabet i fem år.

Det skriver Financial Times.

Den amerikanske skatterabatordning til investeringer i vedvarende energi, PTC, bliver nedtrappet for første gang ved årsskiftet, og BP ser nu på mulighederne på at forpligte sig til investeringer for at sikre sig de højeste satser, skriver finansavisen.

BP forsøgte ellers i 2013 at finde en køber til sin amerikanske vindportefølje, der rummer 14 vindmølleparker med en samlet kapacitet på 2,2 gigawatt. Men det var forgæves, og nu kan der i stedet blive lagt op til yderligere investeringer.

Ifølge Laura Folse, der er administrerende direktør for BP Wind Energy, er forretningen overskudsgivende og genererer likviditet, og nye investeringer kan understøtte indtjeningen, når skatterabatter på nogle af selskabets vindmølleparker begynder at udløbe i 2018.

Hun siger til Financial Times, at alle vindselskaber i USA ser på mulige investeringer for at få mest muligt ud af den nuværende skatterabatordning, "og vi ser på mulighederne lige nu".

Projektudviklere og investorer kan af to veje til at sikre sig PTC til den høje sats på 2,3 cent, svarende til 15,57 øre, per kilowatt-time produceret vindenergi i en tiårig-periode, før satsen bliver nedtrappet fra 2017. Enten ved, efter nærmere regler, at påbegynde konstruktion af parken eller ved at afholde minimum 5 pct. af projektets omkostninger.

Sidstnævnte kan blandt andet foregå ved, at projektudviklere køber forskellige vindmølledele, der bringer dem over det niveau.

Det amerikanske marked har stor betydning for Vestas, som har flere fabrikker i Colorado og leverer cirka en tredjedel af sine møller til USA.

Dong indstiller import af kul fra mine i Colombia

Aker skal stå for BP's undersøiske verden

Bank: Kinesisk olieefterspørgsel kan halveres

BP tror på bedre tider med mere olie 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også