EnergiWatch

Aker skal stå for BP's undersøiske verden

Aker Solutions har fået drastisk udvidet sin kontrakt med britiske BP.

Foto: Hjalmar Otto Fjøsne/Aker Solutions

Hjemme er knap så godt, men ude er i gang med at blive bedre. Olieserviceselskabet Aker Solutions har haft trænge kår hjemme i Norge over den seneste tid, hvor det foruden den almene tristesse i landets trængte olieindustri også har været ramt af misgunst hos Statoil i fordelingen af kontrakter. Til gengæld fortsætter Aker med at vinde kontrakter i udlandet.

Aker Solutions ser trøst i projekter uden for Norge

Mandag offentliggør selskabet således en aftale med BP om service, drift og vedligehold på samtlige BP's subsea-stationer. Hidtil har Aker haft en lignende aftale med briterne på netop den britiske del af Nordsøen, men det udvides altså nu til en global aftale.

"Vi er henrykt over at samarbejde med BP om at finde omkostningseffektive løsninger for at øge produktiviteten og optimere infrastrukturen på selskabets subsea-felter," siger Aker Solutions adm. direktør Luis Araujo i meddelelsen.

Kontrakten løber i fem år med mulighed for forlængelse i yderligere to. Selskabets parter er imidlertid enige om at holde værdien af den globale aftale for sig selv.

Aker vinder projekt med milliardpotentiale fra Statoil

Olieprisen rammer hårdt ned på Odfjell Drilling

EU og Norge fortsætter sikkerhedsslagsmål

Forsiden lige nu

Kontroversielt kabelskib brudt i brand

Få måneder efter ejerne forgæves forsøgte at kapre sit eget halvbyggede havmølleskib er det nu ramt af brand, forårsagende røgforgiftning hos fem arbejdere.

Svenskere forudser eksplosion i vindenergi

Efter uset høj investeringslyst i svensk vindkraft forventes produktionen fra landets vindmøller for alvor at løbe fra Danmark og stige med 60 pct. over de kommende blot fire år.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere