Sol tæsker kul i UK

Solenergi har i de sidste seks måneder overhalet Storbritanniens kulbaserede energi-produktion.
JENS NIELSEN

Fra april til september hentede englænderne mere energi fra solen end de producerede med den traditionelle sorte energikilde, kul. Det fremgår af en ny rapport fra Carbon Brief.

De britiske solfangere må formodes at have fået blod på tanden, billedligt talt, da de i en enkelt dag i april, og senere hele maj havde held til at knægte kullet i kapløbet om at levere mest energi.

Omvendt var kullet godt nede i kulkælderen den 10. maj, hvor der mellem midnat og klokken fire om morgenen for første gang i 100 år ikke blev produceret en eneste kilowatttime fra kulkraft.

England oplever første totale kulformørkelse i 100 år 

Solenergiens seje træk i sommerhalvåret udmøntede sig i en produktion på 6,964 GWh. Det svarer til 5,4 pct. af Storbritanniens samlede elektricitetsforbrug.

Til sammenligning kunne kulfyrede kraftværker kun svinge sig op til at levere 6,342 GWh, svarende til 4,7 pct. af det samlede forbrug.

Tre af landets kulkraftværker, Longannet, Ferrybridge C and Rugeley, lukkede tidligere i år med stigende kulpriser som begrundelse. Et fjerde kulkraftværk, Eggborough, var også på lukkelisten, men fik en ny frist som reservekraftværk i en 12-måneders periode.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs