EnergiWatch

Lilleholt: "Hvis vi har indgået aftaler, så står vi selvfølgelig inde for dem"

Uagtet Vattenfalls rekordlave vinderbud vil regeringen skrotte de kystnære møller med æstetik og lav elpris som begrundelse. Eksisterende parker skal dog ikke frygte indgreb, beroliger ministeren.

Foto: /ritzau/Philip Davali

Det er for dyrt og skæmmende at opføre havmøller ud for de danske kyster. Det er fortsat regeringens argument, til trods for at Vattenfalls vindende bud på de 350MW kystnære havvindmøller – der skal placeres 8-9 km. fra nærmeste kyst – med sine 47,5 øre/kWh er historisk billig. Det fastholder energiminister Lars Chr. Lilleholt over for EnergiWatch.

"Det synes vi først og fremmest fordi, at det efter vores mening er en fejlplacering at placere møller så tæt på kysten. Det er cirka fire kilometer cirka, der er tale om," indleder ministeren, der dog efterfølgende medgiver, at aftalen tilsiger mindst fire kilometer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs