EnergiWatch

Lilleholt: "Hvis vi har indgået aftaler, så står vi selvfølgelig inde for dem"

Uagtet Vattenfalls rekordlave vinderbud vil regeringen skrotte de kystnære møller med æstetik og lav elpris som begrundelse. Eksisterende parker skal dog ikke frygte indgreb, beroliger ministeren.

Foto: /ritzau/Philip Davali

Det er for dyrt og skæmmende at opføre havmøller ud for de danske kyster. Det er fortsat regeringens argument, til trods for at Vattenfalls vindende bud på de 350MW kystnære havvindmøller – der skal placeres 8-9 km. fra nærmeste kyst – med sine 47,5 øre/kWh er historisk billig. Det fastholder energiminister Lars Chr. Lilleholt over for EnergiWatch.

"Det synes vi først og fremmest fordi, at det efter vores mening er en fejlplacering at placere møller så tæt på kysten. Det er cirka fire kilometer cirka, der er tale om," indleder ministeren, der dog efterfølgende medgiver, at aftalen tilsiger mindst fire kilometer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs