Omsætningen falder dybere i NKT

Den danske kabelkæmpe må se omsætning og driftsresultatet falde i andet kvartal. Ulig samme periode sidste år undgår man nedskrivninger, og det får resultatet efter afskrivninger og amortisation til at stige. Forretningen i Kina skal sælges eller lukkes.

Det er en blandet pose blocher, NKT har måtte sutte på i andet kvartal i år.

Selskabets kabeldivision har længet været under pres fra konkurrencen i markedet samt høje omkostninger, og selvom divisionens spareprogram har reduceret omkostninger, så er det stadig en division i modvind.

Kabelfabrikanten lander en omsætning på 267 mio. euro. i andet kvartal mod 338 mio. i samme periode sidste år. I 2015 måtte man tage nedskrivninger for næsten 40 mio. kr., og det var hovedårsagen til, at man det år måtte erkende et negativt driftsresultat (EBIT) på 20 mio. euro. I andet kvartal i år ligger samme tal på 10 mio. euro.

Korrigerer man den faldende toplinje for udsving i metalpriserne, så lander NKT Cables 33 mio. under q2 i 2015.

Den faldende toplinje bliver dog hjulpet på vej af en relativ reduktion af omkostningerne, men alligevel lander den organiske vækst på -13 pct. Afkast på den anvendte kapital sniger sig lige op over seks pct. i kvartallet.

Den faldende toplinje skyldes delvist en "ikke tilfredsstillende udvikling" i Asien og stillehavsområdet. NKT skiver i kvartalsregnskabet, at der fortsat er problemer med overkapacitet i Kina, og til Ritzau Finans siger direktør Michael Hedegaard Lyng, at divisionens aktiviteter skal sælges eller lukkes ned.

Man oplyser dog, at selskabets sats på kabler til havvindmølleparker går som planlagt. Strategien, Exellence 2020, går ud på, at man vil vokse med 28 pct. årligt i det marked frem mod år 2020.

Samlet set får den trængte kabeldivision hjælp af selskabets andre divisioner. Holdingselskabet går tilbage på omsætning men melder en fremgang på bundlinjen. Det samlede resultat for andet kvartal lander på 20 mio. euro, som er 48 mio. bedre end samme periode sidste år.

Selvom man fastholder forventningerne til årsresultatet, så skal der spares yderligere i koncernens Nilfisk-division frem mod næste år. Det vil betyde en "ny organisationsstruktur" og for at nå selskabets langsigtede mål skal der spares for i alt 35 mio. euro.

Fransk NKT-rival svinger sig op til overskud fra underskud

Ordrerne svigter hos schweizisk industrikæmpe

NKT-konkurrent har det fortsat svært i Danmark

Jysk succeshistorie udvider for fjerde gang på fire år

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også