EnergiWatch

Dansk rapport sår tvivl om lovlighed i Vestas-projekt

En retssag skal fastslå lovligheden af Vestas' historiske vindmølleprojekt, der anklages for at blive opført på stjålet land og for at bringe prostitution, vold og alkoholisme til området.

Foto: Vestas

Siden oktober 2014 har der verseret en retssag om vindmølleparken Lake Turkana i Kenya. Den 310MW store vindmølleprojekt, der med 365 af Vestas' møller V52-850kW fordelt over omkring 162 km2 bliver verdens måske flademæssigt største parker, anklages for at blive bygget på jord, der ikke er fragivet frivilligt fra de nomadegrupper, der traditionelt har anvendt området.

Den utilfredshed melder Danwatch nu også om. I en ny rapport skriver mediet blandt andet og på baggrund af 24 interviews med etniske grupper i området, at størstedelen hævder, at der ikke har været foretaget nogle former for offentlige høringer før projektets beslutning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs