EnergiWatch

Vattenfall truer med at trække milliardinvesteringer

Den svenske energikæmpe siger, at man de seneste måneder har gjort klar til at kunne bygge de billigste havmøller i hele verden som en del af det kystnære udbud. Nu truer regeringen med at trække stikket på projektet, og det kan få hele korthuset af tocifrede milliardinvesteringer herhjemme til at vælte.

Foto: Dong Energy

"Vattenfall vil erobre det danske vindmarked," kunne nærværende medie fortælle tilbage i december måned, hvor det svenske energiselskab gjorde rede for milliardinvesteringer i adskillige års fremtidig vækst herhjemme.

Netop den strategi kan vakle nu, efter regeringen forsøger at få sløjfet opførelsen af de planlagte kystnære vindmøller. Det fortæller den svenske energikæmpes danske landechef, Ole Bigum, til EnergiWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs