EnergiWatch

Energibranchen raser over Lilleholts vind-stop

Der er vrede og forundring over regeringens planer om at sløjfe de kystnære havvindmøller. Kritikken kommer fra både energiselskaber, interesseorganisationer og en vindmølleproducent, og man frygter alt fra tabte arbejdspladser, investeringsflugt til milliontab.

Foto: Nicolai Lorenzen/Polfoto/Arkiv

Temperaturen i den danske energi- og vindmøllebranche er rødglødende.

Regeringen har i dag som et led i et vækstudspil annonceret, at man vil søge at få politisk opbakning til at sløjfe udbuddet af de kystnære havvindmøller på 350 MW for at nedbringe omkostningerne til PSO-afgiften. Dermed ønsker man altså ikke at holde en aftale fra energiforliget fra 2012 om at bygge møllerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs