EnergiWatch

FTI: Verden når en terawatt vindkapacitet i 2025

Vindindustrien ser ind i fem tumultariske år, der ikke igen når sidste års højder førend 2023, vurderer konsulenthus. Vækstmarkederne begynder dog snart at få reel betydning på billedet.

Foto: Mainstream Renewable Power

Aldrig før er der blevet tilføjet så meget vindkapacitet, som der blev sidste år. Men industrien må belave sig på, at de seneste par års brat stigende kurve knækker allerede i år, hvor kapacitetsudvidelsen bliver 10 pct. lavere end de 63,8GW, FTI Consulting beregner sig frem til blev sat op i 2015. Først om seks år nås atter samme niveau, konkluderer konsulenthuset i sin analyse af de kommende års udbud og efterspørgsel.

"Rekordopsætningen skjuler muligvis underliggende udfordringer, vindindustrien fortsat står over for. Efter at den globale installation af ny vindkraftskapacitet nåede et nyt højdepunkt i 2015, venter en periode med volatilitet for væksten i det globale vindmarked. Rutchebanevækst er udsigten over de kommende fem år med en række årlige såvel ned- som opture, før vores forventning til det næste peak i 2023," opsummerer FTI.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

IEA: Atomkraft kan stå til at få comeback

I takt med at verden skal finde måder at takle den verserende energikrise på, har energikilder som atomkraft gode muligheder for at spille en signifikant rolle, lyder budskabet fra Det Internationale Energiagentur (IEA) i dugfrisk rapport.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs