EnergiWatch

Vestas-investorer vil bryde ledelsens tavshed i retten

Deminor fik ikke svar på deres spørgsmål på Vestas' generalforsamling og vil bruge tavsheden offensivt i retssagen mod selskabet.

Onsdag gik 53 Vestas-investorer utilfredse fra Vestas' generalforsamling med en række ubesvarede spørgsmål. Nu vil de bruge ledelsens tavshed offensivt i retssagen mod Vestas.

Det skriver dagbladet Børsen.

Vestas bestyrelsesformand, Bert Nordberg, nægtede at svare på 19 kritiske spørgsmål, der drejede sig om den verserende sag, hvor vindmøllegigantens tidligere ledelse anklages for at have vildledt børsmarkedet.

"Vi fik ikke svar på generalforsamlingen, så nu vil vi anbefale vores klienter, at de beder Retten i Aarhus om at pålægge Vestas at svare på spørgsmålene," siger Erik Bomans, fra det belgiske konsulenthus Deminor, som repræsenterer investorerne i Vestas, til dagbladet Børsen.

Deminor ønskede blandt andet at få svar på, hvad bestyrelsen vidste om omfanget af Vestas' støtte til projektselskaber relateret til tidligere Vestas-chefer, og hvorfor Vestas ikke videregav information til markedet om resultatet af PWC's undersøgelse, det såkaldte Project Dagmar, om en række vindmølle handler.

Bent Nordberg fastholdt efter generalforsamlingen, at Vestas ikke har gjort noget galt. Han mener desuden, at der blev svaret på "meget", og at selskabet ikke har noget at skjule.

Investorer vil angribe Vestas på generalforsamling

Vestas-søgsmål skæres ind til benet for hurtigere proces

Bistre belgiere skærper jagten på Engel

Avis: Vestas ydede hemmelige lån for milliarder

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs