EnergiWatch

Vestas-formand udelukker ikke opkøb af andre producenter

"Hvis der dukker noget frem, som vi vurderer, er interessant, så vil vi selvfølgelig kigge på det," siger Vestas' bestyrelsesformand om muligheden for opkøb.

Foto: MHI Vestas Offshore Wind

Vestas' bestyrelsesformand, Bert Nordberg, vil ikke udelukke opkøb af andre vindmølleproducenter, men hovedfokus er på organisk vækst. Det fastslår han i et interview med Ritzau Finans.

"Hvis der dukker noget frem, som vi vurderer, er interessant, så vil vi selvfølgelig kigge på det. Men det skal opfylde vores kriterier for at købe op. Man skal aldrig sige aldrig, men vores strategi har været og er organisk vækst," siger Bert Nordberg.

Et opkøb kunne være berettiget af et ønske om at styrke sig på produktsiden, men her føler Vestas-formanden ikke, at selskabet mangler noget.

"Vi har en fuldstændig palet af produkter, så vi behøver ikke et gøre det ud fra en produktportefølje-betragtning," siger Bert Nordberg.

"Derudover kunne man se på geografi og til sidst på business casen - værdisætningen af selskabet - om det er værd at opkøbe, eller om man kunne tage dem organisk alligevel," siger Nordberg om generelle forhold, der ville være relevante at tage i betragtning ved opkøb.

Han peger i den forbindelse på, at der er nogle aktører i vindbranchen, som kun er repræsenteret på et eller få markeder, hvilket kan tilskynde dem til at fusionere med andre spillere.

Men opkøb og integration er en vanskelig kunst, siger bestyrelsesformanden, som i sin tid fra Ericsson var involveret i opkøb i Spanien, hvor der er en aktuel sag kørende i vindindustrien med forhandlingerne mellem tyske Siemens og spanske Gamesa.

"Det er ikke ukompliceret med de love, de har i Spanien. Hvis de er profitable samlet set i Spanien, kan de ikke afskedige folk i en anden del. Der er så kompliceret en arbejdsmarkedslovgivning i Spanien. Det er en interessant sag, men jeg lærte i Ericsson, at det ikke er simpelt," siger Bert Nordberg.

 

/ritzau/FINANS

 

Vestas nægter at dumpe priser i Kina

Vestas: "Vi er stærkere end nogensinde før"

Vestas bekræfter ransagning af kontorer i Tyskland i skattesag

 

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere