Vestas nægter at dumpe priser i Kina

Den danske mølleproducent har tænkt sig at være lige glad med, at man ikke har de store andele i det enorme marked. "Jeg ønsker ikke at dumpe priserne, og jeg vil ikke tilbyde produkter med lav kvalitet for at vinde i Kina," siger bestyrelsesformanden.
Foto: Vestas, PR
Foto: Vestas, PR
RITZAU FINANS

Vestas og de andre vestlige vindmølleproducenter må tage til takke med en lille del af det kinesiske vindmøllemarked, som sidste år var verdens klart største, men som altså domineres af de lokale aktører.

Hos Vestas glæder bestyrelsesformand Bert Nordberg sig dog over, at det nu igen er blandt selskabets top-5-markeder, selv om han ikke lægger skjul på en vis frustration over ikke at have adgang til hele markedet.

"Kan du sige mig, hvor stor en del af det marked, der er adresserbart for vestlige spillere," spørger han konfronteret med markedsandelen på det kinesiske marked.

"Selvfølgelig kan vi tage flere ordrer ind i Kina, men vi har også lønsomhed som nøgleord. Jeg ønsker ikke at dumpe priserne, og jeg vil ikke tilbyde produkter med lav kvalitet for at vinde i Kina. Vi vil vinde på teknologisk lederskab, og vi vil nå det," tilføjer Bert Nordberg.

Han mener, at selskabet nu har fundet sin niche i Kina, hvor Vestas også lykkedes med at få mere gang i ordreindgangen sidste år.

Ifølge tal fra Global Wind Energy Council blev der i Kina sidste år opsat møller med en samlet kapacitet på 30,5 gigawatt, hvilket var over tre gange så meget som på verdens næststørste marked, det amerikanske, hvor opsætningen var på 8,6 gigawatt.

Men reelt er markedet for de vestlige spillere i Kina ifølge Vestas-bestyrelsesformanden altså markant mindre, end de overordnede tal for markedet tilsiger.

"Det er et enormt stort marked, men personligt mener jeg ikke, at det er en ret stor del af markedet, der er adresserbart," siger bestyrelsesformanden.

Vestas: "Vi er stærkere end nogensinde før"

Vestas bekræfter ransagning af kontorer i Tyskland i skattesag

Vestas' banemænd får statshjælp til globalt angreb

Vestas ransaget af skat

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også