EnergiWatch

Prysmian får stærk fremgang inden for søkabler

NKT-konkurrenten får en organisk vækst på 15,8 pct. i kabelsegmentet i 2015.

Foto: Energinet.dk

Den italienske kabelproducent Prysmian, der er konkurrent til NKT, kan se tilbage på en solid resultatfremgang i 2015, hvor udviklingen blandt andet var drevet af en stærk udvikling inden for salg og produktion af søkabler.

Prysmian omsatte i det forgangne år samlet set for 7,4 mia. euro efter en organisk vækst på 5,3 pct. Det justerede driftsresultat, EBITDA, steg endvidere 22,6 pct. til 623 mio. euro, mens resultatet før skat voksede 80,5 pct. til 310 mio. euro.

Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet en omsætning på 7,42 mia. euro, og et resultat før skat på 304 mio. euro.

Fremgang på søkabler

"Evnen til at eksekvere de mange vigtige søkabelprojekter i ordrebogen var en afgørende faktor for væksten i gruppens salg," skriver Prysmian i regnskabet.

Inden for forretningsområdet "Energy Projects", som blandt andet omfatter søkabelprojekterne, steg omsætningen organisk med 15,8 pct. til 1587 mio. euro, mens det justerede EBITDA voksede 59,7 pct. til 246 mio. euro.

Ved udgangen af 2015 havde selskabet en ordrebog på undervandsprojekter på 2,6 mia. euro efter en ordreindgang på det område på mere end 1 mia. euro i løbet af året.

Forventninger

I 2016 venter Prysmian, at efterspørgslen inden for den cykliske forretning for mellemspændingskabler til forsyningsselskaber og bygningskabler vil opleve en lille volumenbedring og prisstabilisering.

I segmentet for energiprojekter bekræfter selskabet den forbedrende trend med vækst i søkabelmarkedet og generel stabilitet i højspændingsmarkedet for jordkabler.

Energinet.dk investerer milliarder i søslange

NKT-konkurrent får millionordre

NKT: Ny strategi kan føre til frasalg

Prysmian i fremgang

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs