Tysk vindmølleproducent går på børsen

Ekspansionslystne Senvion vil finansiere indtog på nye markeder ved at sælge sig selv på den tyske børs.

Den tyske vindmølleproducent Senvion vil på børsen inden for de kommende måneder. Det oplyser selskabet i en meddelelse. Hensigten med at lade sig notere er at fortsætte selskabets togt ind i nye lande, fastslår adm. direktør Jürgen Geissinger.

"Senvion har genvundet momentum og strategisk fleksibilitet i det seneste år. Vi mener at adgang til kapitalmarkederne vil støtte vores vækststrategi og øge Senvions globale profil efterhånden som vi ekspanderer ind på nye markedet," siger han i meddelelsen.

I hvad der altså viste sig at være en optakt til meldingen om den kommende børsnotering meddelte Senvion i sidste uge således sit indtog i Indien.

Senvion går ind i Indien med Vestas-mand i spidsen

Et træk, der ikke kun er interessant al den stund at Indien forventes at blive et af de hurtigst voksende markeder i de kommende år med ifølge Make Consulting mere end 79GW ny vindkapacitet i perioden 2015-2024. Men også fordi Senvion for et år siden nødtvunget blev frasolgt fra indiske Suzlon - i hvilken optik Jürgen Geissingers kommentar om det seneste års genvundne succes også kan ses som en stikpille.

Suzlon sælger Senvion til amerikansk kapitalfond

Tyskerne har dog ikke bare planer om Indien. Vindmølleproducenten har således sine øjne rettet mod Latinamerika, hvor selskabets seneste 3,4MW lavvindsmølle ifølge direktøren skal være med til at erobre Peru, Chile og Mexico, skriver Windpower Monthly.

Foruden vækstmarkederne har tyskerne kunne fremvise pæn fremgang også på det hjemlige marked det seneste år. Ifølge konsulenthuset Dewi voksede Senvion sidste år til en andel på 18 pct. af det tyske marked - kun overgået af Enercon og Vestas.

Sådan klarede Vestas sig i Europa i 2015 

Det er imidlertid ikke hele Senvion, der sættes til salg på børsen i Frankfurt. Andelen, der sættes til salg, angives ikke, men det slås fast, at den amerikanske kapitalfond Centerbridge som nu fortsat være majoritetsejer af selskabet efter noteringen. Ifølge Reuters har Senvion en børsværdi på omkring 1,5 mia. euro (11,2 mia. kr.)

Meldingen kommer heller ikke helt ud af det blå. Da ejerne kort før jul skiftede ud i toppen, hvor Jürgen Geissinger afløste den hidtidige adm. direktør Andreas Nauen, indikerede Centerbridge, at en børsnotering kunne være en løsning. Siden - og i virkeligheden også før - Suzlons frasalg har der været spekuleret i, hvorvidt Senvion ville gå den vej, eller om selskabet ville ende med at blive opkøbt af en større aktør på markedet.

Tidligere Siemens-boss er fortid i Senvion

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også