EnergiWatch

Trump truer skotterne med køller

Donald Trump vil have adgang til Storbritannien - ellers kan briterne vente sig.

Foto: Stephen B. Morton/AP/POLFOTO/news

Donald Trump, en af republikanernes præsidentkandidater i USA, har truet med at trække investeringer i golfprojekter for 700 mio. pund ud af Skotland, hvis han bliver nægtet adgang til Storbritannien.

Det skriver den britiske avis The Independent.

Dårligere golfbaner kan således blive en konsekvens, hvis briterne beslutter at nægte Trump adgang til landet ligesom andre fremtidige investeringer vil være udelukket, lyder det fra the Trump Organisation, som præsidentkandidaten står bag.

Udtalelserne kommer som de britiske parlamentarikere senere på måneden skal diskutere, hvorvidt Trump skal formenes adgang til Storbritannien eller ej. Årsagen til at Trump skal diskuteres på parlamentsniveau er de mere end en halv million underskrifter mod ham, der blev samlet ind i kølvandet på udtalelser om at lukke ned for muslimers adgang til USA.

En meningsmåling, der blev foretaget, da Trump fremlagde forslaget, viste, at op til en tredjedel af amerikanerne bakker op om forslaget.

"En udelukkelse vil ligeledes fremmedgøre de mange millioner af amerikanske statsborgere, der helhjertet støtter hr. Trump," skriver the Trump Organisation i en pressemeddelelse, ifølge The Independent.

Den endelige beslutning om Trumps adgang til Storbritannien ligger hos indenrigsminister Theresa May.

Højesteret giver o.k. til vindmøller nær Trumps golfbane

Trump tager "uhyrlige" vindmøller til højesteret

Senvions skotske dagform stikker Vestas

Fred. Olsen vælger tyske møller

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere