EnergiWatch

Faldende omsætning og lavere underskud i Greentech

Svag vind sætter en dæmper på omsætningen i dansek Greentech Energy.

Foto: LM Wind Power

Greentech Energy Systems kom ud af tredje kvartal med et fald i omsætningen og et lavere underskud end i samme periode i 2014.

Omsætningen faldt til 11,2 mio. euro fra 13,3 mio. euro i samme periode i 2014, mens driftresultatet på EBITDA-niveau dykkede til 5,1 mio. euro fra 6,8 mio. euro i tredje kvartal af 2014.

En del af omsætningsfaldet tilskrives dårlige vindforhold i Italien og Spanien, der har ramt produktionen, samt lavere energipriser i Italien, skriver Greentech.

På bundlinjen var der dog markant forbedring at spore. Underskuddet i tredje kvartal lød på 2,9 mio. euro mod 17,7 mio. euro i samme kvartal i 2014, hvor Greentech var ramt af en nedskrivning i Italien og Spanien.

Greentech fastholder sine forventninger til 2015 og venter dermed fortsat en samlet omsætning på 69-74 mio. euro og et samlet EBITDA på 38-40 mio. euro.

"Greentech leverer en stabil præstation i perioden på trods af svage vindforhold i italien og Spanien," skriver Peter Høstgaard-Jensen, bestyrelsesformand hos Greentech, i regnskabet.

Greentechs produktion bakkede i august

Greentechs elproduktion fik mere sol end vind i april 

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs