EnergiWatch

Flere danske vindparker i Afrika er på vej

TEMA: ENERGI SYD FOR SAHARA. Den kenyanske kæmpepark Lake Turkana er en løftestang videre ind i Afrika for Siemens og Vestas, fastslår EKF, der allerede har involveret sig i nye projekter.

Foto: Lake Turkana Wind Power

Få vindprojekter i verden har fået så megen omtale som kenyanske Lake Turkana. Med en svært salgbar cocktail af at blive den første vindpark i en af verdens mest lovende vækstøkonomier, den største overhovedet i Afrika og involvere velklingende selskaber som senest Google, der i forrige uge opkøbte Vestas' andel, har interessen snurret lystigt i årevis, selv om de 365 møller tidligst kommer til at gøre det i 2017.

Vestas sælger sin andel af historisk projekt til Google

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs