Sydbank: Britisk afvisning er et tilbageslag for Vestas

"Projektet var juvelen i den pipeline, som vi som offentlighed kendte til og har overblik over hos MHI Vestas Offshore," siger en analytiker.
RITZAU FINANS

Den pipeline af oplagte ordremuligheder, som MHI Vestas Offshore Wind tidligere har informeret markedet om, er blevet betydeligt forringet af de britiske myndigheders afvisning af det gigantisk store 970 megawatt Navitus Bay-havvindmølleprojekt, som det dansk-japanske joint venture-selskab var udpeget som foretrukken leverandør til.

"Projektet var juvelen i den pipeline, som vi som offentlighed kendte til og har overblik over hos MHI Vestas Offshore. Det tilbageslag gør, at ordrepipelinen går fra 2569 megawatt til 1599 megawatt - i hvert fald den ordrepipeline, vi har kendskab til," siger senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Officielt: Kæmpe Vestas-projekt afvist

Foreløbig er det kun 256 megawatt, som MHI Vestas har offentliggjort som fast og ubetinget ordre, mens de resterende er annonceret i form af eksempelvis foretrukken leverandørstatus, hvilket altså også gjaldt Navitus Bay.

"Det ville være et projekt, som kunne løfte MHI Vestas' markedsandel til en højde, som jeg tror, at man ville være meget tilfreds med. Nu er man tvunget til at skulle ud at kæmpe om andre ordrer for at nå det samme. Det er naturligvis ærgerligt for MHI Vestas, og det er afgjort et tilbageslag," siger senioranalytikeren.

På den positive side noterer han, at afvisningen af projektet ikke har noget med selve produktet at gøre. Derfor tror han også, at der snart vil komme gode nyheder i forhold MHI Vestas' V164-mølle igen.

"Selv om MHI Vestas står sagesløse tilbage efter det her, så syner det af et gevaldigt tilbageslag - men et tilbageslag, som man ikke kan gøre noget ved. Jeg er overbevist om, at med den vindmølle og den interesse, der er omkring V164'eren, skal man nok lave et comeback inden ret længe," siger Jacob Pedersen.

Senatet forhindrer forsøg på at give Iran-aftale dødsstød

Danske virksomheder kæmper om retrofit

Små virksomheder til grøn fond: Glem os ikke

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også