EnergiWatch

Danske virksomheder kæmper om retrofit

Mita-Teknik forventer, at effektivisering af eksisterende vindmøller snart vil fylde op mod en fjerdedel af omsætningen. Konkurrenterne er også med.

Vindmølleparkerne rundt om på verdens mere modne markeder er rede til at blive frisket op. Og flere danske virksomheder står klar til at retrofitte aldrende møllerne, så de kan yde flere megawatt. Heriblandt elektronikvirksomheden Mita-Teknik, der forventer, at nichen kommer til at udgøre et sted mellem 20-25 pct. at den trecifrede millionomsætning om føje år, skriver Børsen.

"Potentialet er rigtig stort. Den teknologiske udvikling gør jo, at produktionen på vindmøller hele tiden bliver bedre og bedre. Ejerne af mange af de vindmøller, der er stillet op for år tilbage, ser i dag, at levetiden på deres møller nok er noget længere end de oprindeligt forventede 20 år. Og investerer de i retrofit, som kan øge elproduktionen med 2, 3 eller 4 pct. årligt, står de faktisk med en rigtig god business case," siger adm. direktør Jesper Hentze Andersen til avisen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Venstre vil sælge del af statens Ørsted-andel

I partiets 2030-klimaudspil vil man afhænde statens andel i Ørsteds havvindforretning for at kunne finansiere andre investeringer for 60 mia. i grøn omstilling. Hvordan det skal gøres, vides ikke endnu.

Modtageterminal til Baltic Pipe forsinkes

Det kommer til at tage yderligere små to uger, før Baltic Pipes modtageterminal i Nybro ved Varde kan tages i brug. Men gassen strømmer som den skal gennem rørledningen til Polen.

Ecco trækker sig fra solcellevirksomhed

Det omdiskuterede danske skobrand Ecco er blevet købt ud af det svenske solcelleselskab Infranode Vandel, som skovirksomheden ellers købte sig ind i for et år siden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs