Suzlon får flyvende start på aktieuge efter regnskab

Fredag kunne Vestas-konkurrenten præsentere et stækt kvartalsregnskab, og det bliver belønnet på børsen i Mumbai mandag.
Foto: Suzlon
Foto: Suzlon
RITZAU FINANS

Den indiske vindmølleproducent Suzlon Energy har en god dag på aktiemarkedet mandag, efter at selskabet sent fredag kunne fremvise et regnskab for første kvartal, der viste en stor fremgang i resultaterne.

Suzlon-aktien stiger således hele 8 pct. på børsen i Mumbai mandag morgen, efter at vindmølleproducentens regnskab for første kvartal, der løber april-juni, viste et overskud på på 10,5 mia. rupees, svarende til 1,1 mia. kr.

Konkurrent vinder ind på Vestas

Det er en massiv fremgang fra samme periode året før. Her måtte det indiske selskab, der blandt andre er konkurrent til danske Vestas, notere et underskud på bundlinjen på 7,5 mia. rupees, svarende til et minus på omkring 800 mio. kr.

Samtidig har selskabet følge det indiske erhvervsmedie Moneycontrol fået halveret gælden i forhold til samme periode året før.

"Vores resultater i første kvartal reflekterer rejsen med vores turnaround. Vores strategiske vision inkorporerer regeringens målsætning om 175 GW vedvarende energi 2022 og et befordrende politiske landskab. I år forventer vi at levere 100 S111-møller," siger Tulsi Tanti, der er formand for Suzlon, ifølge Moneycontrol.

Verdenskort: Her kæmper vindselskaberne om patenter

I forbindelse med regnskabet har inderne udpeget ny finansdirektør. Kirti J. Vagadia får ansvar for finanserne med virkning fra 1. august, efter at Amit Agarwal har sagt op.

Suzlon med stærkt kvartal

Senvion åbner udviklingscenter i Indien

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også