EnergiWatch

Gamesa sælger 5MW mølle i Chile

I et gennembrud for Gamesa har selskabet solgt sin første 5MW møller.

Foto: PR, Gamesa

Vestas annoncerede i weekenden en stor chilensk ordre, og tirsdag kunne den spanske vindmølleproducent Gamesa melde om en vindmøllebestilling fra samme sted.

Gamesa er hyret til at skulle bygge et projekt på 65 megawatt (MW) som led i en turnkey-aftale, hvor Gamesa står for hele projektets gennemførelse.

Selskabet kalder det en milepæl i sin produktstrategi, da det er den første kontrakt på selskabets store 5 MW-mølle, G128-5.0, på det latinamerikanske marked. Der er samtidig tale om den største ordre på den pågældende mølle for selskabet hidtil.

Aftalen er indgået med Transantartic Energia og Bosques de Chiloé og er på bygning af San Pedro II-vindparken, som opføres på den chilenske ø Chiloé. De 13 møller til projektet planlægges leveret i løbet af andet kvartal 2016, og vindparken ventes idriftsat i starten af 2017.

Generelt er der positive forventninger til det chilenske vindmøllemarked. Ordren til Gamesa kommer blot to dage efter, at Vestas kunne fortælle om en ordre i Chile på 185 MW. Den ordre var på levering af 56 styk V117-3.3 MW-møller til projektet San Juan i Atacamaørkenen.

Ved udgangen af 2014 var der i Chile opstillet en samlet vindmøllekapacitet på 821 MW. Det viser en rapport fra BTM Consult, som fra 2015 til og med 2019 estimerer et chilensk marked i størrelsesordenen 300-350 megawatt i nyinstalleret vindmøllekapacitet om året.

Gamesa vinder ordre på 70MW i Uruguay 

Gamesa vil fordoble resultatet på to år 

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs