EnergiWatch

Vattenfall og Siemens klipper båndet til stor havpark

Den 1 mia. euro dyre DanTysk blev indviet officielt i sidste uge, og fra nu skal parken forsyne omkring 400.000 husholdninger med vindstrøm. Partnerskabet bag DanTysk er allerede i gang med yderligere vindinvesteringer.

Foto: DanTysk

Det røde bånd til den tyske havvindmøllepark DanTysk 70 km fra øen Sylt er blevet klippet, og dermed er parken nu officielt i drift.

Det skriver Vattenfall i en pressemeddelelse udsendt i 30. april.

Parken består af 80 Siemens SWT-3.6-møller og genererer dermed en effekt på 288 MW. DanTysk er forbundet til transformerstationen SylWind 1, og bliver dermed landfast med en række andre havvindmølleparker gennem et undervandskabel til den tyske by Büsum. Siemens-møllerne er samlet og transporteret til parken fra Esbjerg havn. Parken har kostet omkring 1 mia. euro.

Vattenfall ejer 51 pct. af havvindmølleparken, og Stadtwerke München ejer de resterende 49 pct. Parterne har planer om at opføre en række nye parker sammen - herunder den 1,2 mia. euro dyre Sandbank tæt på DanTysk, hvor opførelsen begynder til sommer.

Indvielsen af DanTysk blev blandt andre besøgt af den svenske erhvervsminister, Mikael Damberg.

Siemens vil sende kæmpe-transformere på pension

Siemens overhaler Vestas i teknologisk kapløb

Vattenfall i politisk spændetrøje

K2: Tvivlsomt om Horns Rev 3 bliver billigere end Anholt

Vattenfall vil investere 11 mia. kr. i vindmøller

Alle 80 Siemens-møller installeret i DanTysk

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs