EnergiWatch

Gamesa rejser 1,7 milliarder

Vindmølleproducenten har hentet polstring til vækst på til lands og til havs.

Indisk Gamesa-mølle | Foto: PR, Gamesa

Den spanske Vestas-rival Gamesa har tirsdag solgt 25,4 mio. nye aktier, hvilket indbringer selskabet et bruttoprovenu på 236 mio. euro, svarende til 1,76 mia. kr.

Aktierne er solgt for 9,3 euro stykket, svarende til en rabat på 4,7 pct. i forhold til lukkekursen for aktien mandag på 9,755 euro, som var tæt på det højeste niveau siden foråret 2010.

"Forbedringen i udsigterne på onshoremarkedet, især på nye markeder, og indtoget på offshoremarkedet udgør en større vækstmulighed end den, der var indregnet i forretningsplanen (for 2013-2015, red.)," skrev Gamesa i en meddelelse, da planerne om aktiesalget blev offentliggjort mandag aften.

Med aktiesalget følger Gamesa i hælene på andre vindmølleproducenter, der enten har rejst ny kapital, eller har luftet planer om at gøre det. Vestas lancerede selv i starten af 2014 et aktiesalg, der indbragte vindmølleselskabet et provenu på ca. 3,3 mia. kr. Forleden kom det endvidere frem, at kinesiske Goldwind har planer om at rejse ny kapital for 363,3 mio. yuan, svarende til 340 mio. kr.

Gamesa har ligesom Vestas været igennem en turnaround-proces, som har betydet mange fyringer og store omstruktureringer, og er - også ligesom den danske storebror - begyndt at vise meget pænere resultater i 2014. Desuden har selskabet lanceret et joint venture på offshore-området med Areva.

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs