Gamesa rejser 1,7 milliarder

Vindmølleproducenten har hentet polstring til vækst på til lands og til havs.
Indisk Gamesa-mølle | Foto: PR, Gamesa
Indisk Gamesa-mølle | Foto: PR, Gamesa
AF RITZAU FINANS

Den spanske Vestas-rival Gamesa har tirsdag solgt 25,4 mio. nye aktier, hvilket indbringer selskabet et bruttoprovenu på 236 mio. euro, svarende til 1,76 mia. kr.

Aktierne er solgt for 9,3 euro stykket, svarende til en rabat på 4,7 pct. i forhold til lukkekursen for aktien mandag på 9,755 euro, som var tæt på det højeste niveau siden foråret 2010.

"Forbedringen i udsigterne på onshoremarkedet, især på nye markeder, og indtoget på offshoremarkedet udgør en større vækstmulighed end den, der var indregnet i forretningsplanen (for 2013-2015, red.)," skrev Gamesa i en meddelelse, da planerne om aktiesalget blev offentliggjort mandag aften.

Med aktiesalget følger Gamesa i hælene på andre vindmølleproducenter, der enten har rejst ny kapital, eller har luftet planer om at gøre det. Vestas lancerede selv i starten af 2014 et aktiesalg, der indbragte vindmølleselskabet et provenu på ca. 3,3 mia. kr. Forleden kom det endvidere frem, at kinesiske Goldwind har planer om at rejse ny kapital for 363,3 mio. yuan, svarende til 340 mio. kr.

Gamesa har ligesom Vestas været igennem en turnaround-proces, som har betydet mange fyringer og store omstruktureringer, og er - også ligesom den danske storebror - begyndt at vise meget pænere resultater i 2014. Desuden har selskabet lanceret et joint venture på offshore-området med Areva.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også