EnergiWatch

DBB Jack-Up og MHI Vestas i stort samarbejde

Det bliver det aarhusianske rederi DBB Jack-Up, der fremover skal stå for fartøjer til vedligeholdelse af MHI Vestas møller.

Foto: DBB Jack-UP Services

To af de mest erfarne kræfter inden for offshore vind i Danmark forpligter sig nu over for hinanden på et langvarigt samarbejde. MHI Vestas og DBB Jack-Up har indgået en rammeaftale, der gør DBB Jack-Up til fast rederi for MHI Vestas' vedligeholdelsesarbejde på møller i Nordeuropa.

De to selskaber har haft et samarbejde i flere år, men nu bliver aftalen mere forpligtende, og vil omfatte alle de møller, som MHI Vestas har eller får ansvaret for at vedligeholde i Nordeuropa.

"Som et erfarent rederi inden for jack-up (skibe der kan løfte sig fra havoverfladen, red.) har DBB Jack-UP bidraget til vores arbejde inden for drift og vedligehold de seneste syv år. Denne nye rammeaftale er kun et naturligt skridt i retning af at yderligere styrke vores relationer. Vi er sikre på, at begge parter vil nyde godt af aftalen, og at den vil muliggøre mere effektiv planlægning og udførelse af vores vedligeholdelsesopgaver," siger Asger Pedersen, direktør i MHI Vestas Offshore Wind.

Tilmeld dig nyhedsbrev fra EnergiWatch her

Vilkår på plads

MHI Vestas har leveret møller til omkring 20 offshore parker i Nordeuropa, og aftalen vil dække alle de parker, hvor MHI Vestas fortsat har ansvaret for drift og vedligehold.

"Rammeaftalen vil yderligere styrke det effektive samarbejde, vi har med en af verdens største producenter af offshore møller. Når vi nu har de kontraktslige forhold på plads på forhånd i rammeaftalen, kan vi koncentrere os om at udføre arbejdet mest effektivt og sikkert," lyder det fra Thorsten Jalk, adm. direktør i DBB Jack-Up.

DBB Jack-Up har i dag ét skib i drift til vedligehold af vindparker, men har to nye fartøjer på vej inden for de nærmeste måneder.

Leverandører: Politisk uro i vejen for lavere vindpriser 

Lange kontrakter skal få vindpriser ned 

Mere fra EnergiWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs