EnergiWatch

Leverandører: Politisk uro i vejen for lavere vindpriser

Så længe politikerne tøver med at lave langsigtede planer for vedvarende energi og truer med at genåbne energiforliget, er det stort set umuligt at få priserne på offshore vind ned.

Foto: DBB Jack-Up Services

Det skaber uro hele vejen ned i systemet, når man på Christiansborg taler om at genåbne energiforliget. Sådan lyder det fra Thorsten Jalk, adm. direktør i vindservice-firmaet DBB Jack-Up. For det er ikke kun de store energiselskaber, der tøver med investeringerne, når politikerne ryster på hånden.

"Der er i forvejen en stor risikoprofil i offshore og energibranchen. Så finansieringen kommer ikke af sig selv, slet ikke hvis der er tvivl om de politiske rammebetingelser. Man må signalere, at man vil det her fra politisk side. Og skabe nogle rammer, der gør, at man også fra privat side synes, at det er værd at investere i. Om man investerer i møller eller om man investerer i skibe, der skal servicere møllerne, så gælder det samme – at det er langsigtede investeringer, hvor man har brug for vished om de rammer, der kommer til at gælde," lyder det fra Thorsten Jalk, der undrer sig over, at flere partier på Christiansborg har ytret ønsker om at genåbne energiforliget.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs