Vestas betaler 5 mio. dollar i amerikansk forlig

Amerikansk domstol har godkendt et forlig imellem Vestas og en række utilfredse investorer, der mener, at mølleproducenten fiflerede med sit regnskab for at sende aktiekursen i vejret. Aktionærerne kan nu se frem til 5 mio. dollar.

Vestas har valgt at betale en række amerikanske sagsøgere og indgå et forlig, efter mølleproducenten i foråret 2011 blev sagsøgt for fejlinformation og regnskabsfiflerier i et forsøg på at sende aktiekursen i vejret.

Det skulle være sket i forbindelse med selskabets indtægtsførelse af supply- og installationskontrakter.

Aftalen mellem Vestas og de sure aktionærer blev allerede offentliggjort i juni 2014, men nu har domstolen i Portland også godkendt forliget.

På trods af selskabets kategoriske afvisning af samtlige anklager, har Vestas valgt at betale de amerikanske sagsøgere 5 mio. dollar kontant for at få lukket sagen.

Betalingen dækkes fulgt ud af selskabets forsikring, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse.

"Vestas er ... af den opfattelse, at selskabet ikke har gjort noget retsstridigt eller ansvarspådragende i forhold til de anklager, der er rejst mod selskabet. Ikke desto mindre anses det fra Vestas’ side for at være ønskværdigt at få afsluttet retssagen og således få bragt de betydelige udgifter, byrder og usikkerheder, der er forbundet med en fortsat retssag i USA, til ophør," skriver mølleproducenten.

Afviser europæiske investorer

Forliget vil blive endeligt 30 dage efter domstolsgodkendelsen med mindre godkendelsen bliver anket.

Forliget vedrører kun køb af American Depositary Receipts, der er en speciel slags udenlandske aktier noteret på den amerikanske fondsbørs,  og almindelige aktier købt i amerikanske transaktioner i løbet af transaktionsperioden fra 11. februar 2009 til 9. februar 2012.

Forliget har ingen indflydelse på andre transaktioner eller på retssagen anlagt af 87 aktionærer ved Aarhus byret i august 2013, skriver Vestas.

Vestas har tidligere fortalt til EnergiWatch, at man afviser at indgå et forlig med de europæiske investorer. Allerede i juni 2014 var det fremme, at Vestas ville hoste op og betale de amerikanske sagsøgere fem mio. dollar, men dengang afviste selskabet, at noget lignende kunne komme på tale i Europa.

"Det ændrer ikke på den sag. Uden at jeg skal sammenlinge alt for meget, så er der jo forskel på det amerikanske og det europæiske retssystem, og vi er fortrøstningsfulde i forhold til den europæiske sag og også ret sikre i forhold til at vinde den, hvis den kommer videre," sagde Lars Villardsen, investor relations-chef i Vestas, dengang til EnergiWatch.

Nørremark baner vejen for et Vestas-forlig i USA

Analytiker: Europæisk Vestas-søgsmål er uden betydning

Deminor: Forlig bekræfter urent trav hos Vestas

Vestas: Glem alt om europæisk forlig

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også