EnergiWatch

LM Wind Power tilbagebetaler amerikansk statsstøtte

Det danske vingeselskab har måttet returnere ca. 20 mio. kr. til  staten Arkansas, fordi selskabet ikke har levet op til ansættelsesmål.

Foto: LM Wind Power

De værste gaver er dem, man ikke må beholde.

Det kan den danske vingeleverandør LM Wind Power formentlig skrive under på.

Tilbage i 2007 modtog LM Wind Power ikke mindre end 6,9 mio. dollar eller ca. 43 mio. kr. fra en offentlig fond i den amerikanske stat Arkansas til selskabets fabrik i byen Little Rock. Den såkaldte Governor's Quick Action Closing Fund gav pengene for at støtte erhversudviklingen i området, men på den betingelse, at det danske selskab ville have 1.100 ansatte på fabrikken i år.

Men det mål er ikke blevet indfriet, og nu må danskerne sende en stor del af pengene retur, skriver det lokale nyhedsmedie Arkansas Business.

Fabrikken beskæftiger således under halvdelen af målet - nemlig kun i omegnen af 520 personer. Det betyder, at LM Wind Power i begyndelsen af december har måttet returnere 3,4 mio dollar, eller hvad der svarer til små 21 mio. kr., til staten.

The Arkansas Economic Development Commission (AEDC), som har stået for forhandlingerne med danskerne om tilbagebetalingen, udtaler dog:

"Selvom LM ikke opererer på det niveau, som selskabet oprindeligt annoncerede i 2007, så er AEDC glade for, at selskabet stadig beskæftiger mere end 500 mennesker i det volatile energimarked," lyder det fra talsmand for AEDC, Scott Hardin, til lokalmediet.

Som resten af vindindustrien har LM Wind Power været presset af den økonomiske krise og af usikkerheden om den amerikanske vindstøtteordning, PTC'en, som tidligere har lagt USA's møllemarked dødt.

AEDC har tidligere lavet tilsvarende aftaler med den tyske vindmølleproducent Nordex, som sidste år måtte returnere 2,5 mio. dollar - ca. 15 mio. kr. - i støtte, efter selskabet lukkede møllefabrikken i byen Jonesboro.

USA, Indien og Kina trækker LM Wind Power frem

LM: I Brasilien må man ændre sine principper

Skattesmæk sender Svendborg Brakes i minus

USA søger dansk vind-ekspertise

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs