EnergiWatch

Mongoliet vil satse på vindmøller

De brede vidder i Mongoliet har et kæmpe potentiale for vindenergi, lyder det fra lokalt energiselskab.

Mongoliet er et enormt land, og i fremtiden kan de store landskaber komme til at huse masser af vindmøller.

Sådan lyder det ifølge Recharge fra det lokale energiselskab Clean Energy LLC, som planlægger 400 MW ny vindenergi i landet.

"Der er et kæmpe potentiale... vi kan levere el til Nordøst-Asien. Det er vores mål," udtaler Sukhbaatar Ts, topchef for det Ulaanbaatar-baserede selskab.

Selskabets mest ambitiøse projekt er en 250MW stor vindpark, som selskabet vil bygge i Khanbogd i det sydlige Mongoliet, hvor vindforholdene angiveligt er meget gunstige. Derudover har selskabet også tre 50MW-projekter på tegnebrættet - bl.a. i den enorme Gobi-ørken.

Selskabet står bag landets hidtil eneste vindprojekt - den 50MW store Salkhit-vindpark, som åbnede i sommeren 2013, og hvor amerikanske GE leverede møllerne.

Clean Energy LLC er ikke ene om at se Mongoliet som et kommende stort vind-land. Også Steve Sawyer, generalsekretær for Global Wind Energy Council, fortalte tidligere på måneden i Beijing, at "potentialet (i Mongoliet, red.) er enormt - det handler bare om at få markedet med."

Kinesisk ordretørke rammer Vestas

Vestas sælger 50 MW i Kina

Goldwind klar med Vestas-modsvar og kinesisk kæmpeordre

Kina svinger kniven over havvindmøller

Mere fra EnergiWatch

Ørsted melder afbud til udbud

Ganske atypisk afviser den danske markedsleder offentligt at byde byde på 3 GW havvind i Taiwan på grund af dårlige rammevilkår. Den grønne omstilling visner, hvis udviklere bygger uøkonomiske projekter, konstaterer topchef.

RWE styrker sig med milliardopkøb i USA

Det tyske energiselskab RWE har placeret sig som fjerdestørste aktør inden for vedvarende energi på det amerikanske marked efter overtagelsen af energiforretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs