EnergiWatch

Vestas-konkurrent sår tvivl om supermølle

Det kan være gode nyheder for Vestas' V164 mølle, at konkurrenten Samsung nu sætter spørgsmålstegn ved det europæiske marked.

Foto: Bard

Er Samsung på vej til helt at droppe selskabets stort anlagte 7MW offshore mølle? Det spørgsmål stiller det anerkendte branchemedie Rechage nu efter et interview med en talsmand fra Samsung.

EnergiWatch har tidligere beskrevet, hvordan Samsung er ved at lukke sine salgsaktiviteter for offshore vind i Europa. En del medarbejdere er røget retur til Korea, mens andre er på vej videre. Selskabets potentielle kunder i Europa har fået at vide, at havvind er sat på hold.

Nu har Samsung udtalt sig direkte til Recharge om planerne for offshore vind i Europa.

"Der er en ny strategi for offshore vind i Europa. Vi skære nu ned på vores vindforretning," siger en talsmand fra Samsung i Korea til Recharge.

Medie: Alstom har overtaget Samsungs vindudviklingscenter  

En 7MW offshore mølle fra Samsung ville være en direkte konkurrent til Vestas' V164'er. Men spørgsmålet er nu i følge Recharge, om Samsung helt vil opgive 7MW møllen.

I følge kilder som Recharge har talt med, har aktivitetsniveauet ved Samsungs 7MW testmølle i Methil i Skotland i længere tid været meget lavt. Samsung ønsker dog på nuværende tidspunkt ikke at kommentere nærmere på 7MW møllens fremtid, men oplyser dog, at man stadig tester på møllen.

EnergiWatch har tidligere analyseret Samsungs situation i Europa.

Analyse: Samsung-foræring til Siemens og MHI Vestas 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs