EnergiWatch

Norge vil skrue op for vindmølleudbygning

Den norske regering vil have flere vindmøller, og det skal ske ved hjælp af mere gunstige afskrivningsregler.

Foto: Vestas

Der er godt nyt til udviklere af vindmølleprojekter i Norge, hvor regeringen vil forbedre afskrivningsreglerne for investering i vindenergianlæg. De gunstigere afskrivningsregler skal sikre, at en større del af vindkraftudbygningerne i det fælles elcertifikatmarked med Sverige kan ske i Norge.

Det oplyser det norske olie- og energiministerium onsdag.

"Finansministeriet vil udarbejdet et forslag, som vil blive sendt i høring. Forslaget til nye regler skal efter planen fremlægges for Stortinget i foråret 2015," fremgår det af onsdagens meddelelse.

Reglerne skal dog gælde allerede med virkning for indtægtsåret 2015, siger olie- og energiminister Tord Lien.

Sverige og Norge har et fælles elcertifikatmarked og fastsatte i 2012 et mål om at øge den vedvarende energiproduktion frem til 2020 med 26,4 terawatt-timer (TWh), svarende til 26.400.000 megawatt-timer. Per 1. juli var der i perioden idriftsat anlæg med en normalårsproduktion på 1,2 TWh i Norge og 6,7 TWh i Sverige, hvor andelen af vindenergi var henholdsvis 0,2 TWh og 5,2 TWh i de to lande.

Kæmpemølle på vej i Norge

Trofast Vestas-kunde køber finske projekter

Vind booster Statkraft

Mere fra EnergiWatch

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs