EnergiWatch

Vestas vrages på ny på aktiemarkedet

De danske energi-aktier har fået en skidt start på dagen - både Vestas, A.P. Møller-Mærsk og Novozymes har det svært. 

Vestas-aktiens kvaler er blot blevet større tirsdag morgen, hvor aktien har sat kurs mod det laveste niveau siden marts.

Samtidig dykker det underliggende marked, blandt andet efter at tyske nøgletal har vist et overraskende markant fald i industriproduktionen på 4 pct. i august fra juli.

C20 Cap-indekset ligger 0,8 pct. lavere i 788,29. Det er det laveste niveau siden midten af august.

"Opbremsningen i industrien giver dystre udsigter for økonomien som helhed. Udviklingen skal ses i lyset af, at Tysklands største samhandelspartner, Frankrig, er på kanten af recession, samtidig med at konflikten mellem Rusland og Ukraine fortsat spreder usikkerhed i tyske virksomheder," vurderer Lisette Rosenbeck Christensen, der er økonom i Nykredit Markets, i en analyse.

Vestas, der også har måttet se den spanske konkurrent Gamesa løbe med endnu en ordre i Brasilien, falder 1,7 pct. til 205,7 kr.

Handelsbanken har skåret en halvtredser af kursmålet på Vestas-aktien så det nu lyder på 260 kr. mod tidligere 310 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News. Anbefalingen er fortsat "akkumuler". Det ændrede kursmål er dateret mandag, hvor Vestas-aktien faldt 3,8 pct. til 209,2 kr. Det var det laveste niveau siden marts.

Også A.P. Møller - Mærsk har lagt skidt fra land med et fald på 1,3 pct. til 13.600 kr. målt på B-aktien. Rederi- og olieaktien får ofte skrammer, når der hersker usikkerhed om de globale vækstudsigter.

Mandagens anden store taber på det danske aktiemarked ud over Vestas, Novozymes, ligger midt i feltet med et fald på 1 pct. til 242,2 kr., efter at Carnegie mandag satte skred i aktien ved at sænke sin anbefaling af aktien.

Svensk bank skruer ned for Vestas-kursmål

Storbank: 2G-udfordring trækker Novozymes ned

Pres på amerikanske ethanol-virksomheder

Gamesa henter endnu en storordre i Brasilien

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs