EnergiWatch

Gamesa henter endnu en storordre i Brasilien

Den spanske vindmølleproducent kan juble over mere brasiliansk succes efter sidste uges storordre, der blev nappet fra Vestas.

Foto: Gamesa

Vestas' spanske vindmøllekonkurrent Gamesa har vundet endnu en stor ordre på vindmøller til opsætning i Brasilien. Ordren er på levering af 34 møller at typen G97-2,0MW - eller på 68 MW i alt.

Ordren kommer fra vindkraftudvikleren Sequoia Energia og partneren Companhia Hidroelétrica do São Francisco (CHESF).

Møllerne skal opstilles i Guirapá-komplekset.

I sidste uge offentliggjorde den spanske vindmølleproducent en brasiliansk mølleordre på 110 MW, som var den den hidtil største, som Gamesa har modtaget på denne mølletype.

Her var ordregiveren CPFL Renováveis, et datterselskab til CPFL Energia, der er et af Brasiliens førende energiselskaber. Møllerne skal bruges til ni vindmølleparker i Rio Grande do Norte i den nordøstlige del af landet.

Samlet har Gamesa modtaget brasilianske ordrer på 700 MW i år, oplyser selskabet.

Gamesa løber med Vestas' brasilianske kæmpeordre

Gamesa med storordre i Brasilien

Gamesa rejser 1,7 milliarder

Gamesa laver brasiliansk double

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs