EnergiWatch

MT Højgaard: Afgørelse nær i millionsager

MT Højgaards sager om fundamenter til havvindmøller, som kan koste selskabet dyrt, forventes afsluttet i indeværende år.

Flere sager, der kan koste entreprenørkoncernen MT Højgaard mange hundrede millioner, nærmer sig en afgørelse. Det drejer sig om fundamentet til havvindmøller, som MT Højgaard har opstillet i danske og britiske farvande.

Den samlede regning kan løbe op i en halv milliard eller mere, og det kan få store konsekvenser for selskabet, der i forvejen er presset økonomisk. Det skriver Børsen.

Tidligere på året blev en sag afsluttet med et krav til MT Højgaard på 195 mio. kr., og det præcise krav i de uafsluttede sager er ukendt. Fra selskabets side har man dog ikke ville kommentere på oplysningerne, der omhandler havmølleparkerne.

"Det er ikke ny viden, og vi har hensat, hvad vi skal. Så snart der er ny viden, deler vi den med markedet. Det regner vi med sker i det indeværende år," siger kommunikationschef i MT Højgaard Sofie Karen Lindberg til Børsen.

Hun medgiver, at der er risiko for nye massive millionstraffe.

Den finansielle situation i den økonomisk pressede koncern, fik sidste år ejerne, Monberg og Thorsen samt Højgaard Holding, til at skyde 300 mio. kr. i selskabet. Det øgede egenkapitalen til 1,1 mia. kr. fra 800 mio. kr., men allerede forud for afgørelserne i sagerne er egenkapitalen igen faldet i 950 mio. kr.

Se EnergiWatch' dækning af sagen i nedenstående links.

Alvorlige vindtvister truer MT Højgaard

Vindbét kan sende MT Højgaard i rødt

Så vilde er MT Højgaards advokatregninger

Professor efter Højgaard-sag: Stor risiko i havvind

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs