Vindbét kan sende MT Højgaard i rødt

Entreprenørkoncernen, der har mange vindprojekter på bagsmækken, leverer et stigende overskud i årets første seks måneder.
Fundamentknas på Robin Rigg-parken, der består af 60 Vestas-møller af 3 MW, kan sende MT Højgaard i minus. | Foto: Vestas
Fundamentknas på Robin Rigg-parken, der består af 60 Vestas-møller af 3 MW, kan sende MT Højgaard i minus. | Foto: Vestas
AF JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV OG RITZAU FINANS

Det går egentlig udmærket med driften og ordreindgangen hos MT Højgaard, men det kan meget vel være, at entreprenørkoncernen må levere et underskud, når året er omme.

For selvom der er overskud på driften på vej, trækker en irriterende sag om fejl på vindmøllefundamenter i den forkerte retning.

Sagen om vindfundamenterne, der er appelleret, ser ud til at give MT Højgaard en lussing på 195 mio. kr.

Med udsigt til et resultat af den primære drift på mellem 150 og 225 mio. kr. for hele året, er der altså sandsynlighed for, at fundamentsagen tvinger entreprenørselskabet i et samlet minus, med mindre resultatet af driften når den helt høje ende af intervallet.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

I tørre tal udgjorde omsætning i andet kvartal 1,7 mia. kr., hvilket er på niveau med samme periode sidste år. Forventningen er, at salget vil stige i de kommende kvartaler. Den vigtige ordrebeholdning er ved udgangen af første halvår 7 mia. kr. mod 6,3 mia. kr. sidste år.

Heraf forventer MT Højgaard at udføre opgaver for 3,1 mia. kr. inden årets udgang.

Flere sager i gang

Tallene for de første seks måneder får koncernen til at fastholde forventningerne til 2014 om en omsætning på 7-7,5 mia. kr. med et resultat af den primære drift før særlige poster (EBIT) på 150-225 mio. kr., som svarer til en margin på 2-3 pct.

Der er flere sager om fejl på vindfundamenter i gang hos MT Højgaard. Kernen i problemet er, at danskerne har fulgt en standard, som senere har vist sig at være forkert skruet sammen, og det kan altså blive rigtig dyrt.

Appelsagen om Robin Rigg-parken forventes først afsluttet i 2015, skriver selskabet.

MT Højgaard er ejet af børsnoterede Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, der sidder på henholdsvis 54 pct. og 46 pct. af aktiekapitalen.

Danskere taber stor fundament-tvist til Eon

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs