Sydbank: Rivals nedjustering vil også snitte NKT

Sydbanks Jacob Pedersen vurderer, at NKT kan blive ramt af de samme tendenser i markedet, som har fået konkurrenten Nexans til at skrue ned for 2014-forventningerne.
Foto: Nexans
Foto: Nexans
RITZAU FINANS

NKT's franske kabelkonkurrent, Nexans, er kommet i kraftig modvind på børsen i Paris efter en nedjustering af forventningerne til 2014. Og det er ikke godt nyt for NKT-cables, vurderer senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen.

"Nexans siger i meddelelsen, at det ser godt ud på langt sigt, mens det er mere udfordrende på den korte bane. De tendenser Nexans ser, er de samme, som NKT er underlagt, særligt fordi NKT er meget eksponeret mod Europa. Det er især her, at udfordringerne er størst," siger han til Ritzau Finans.

Jacob Pedersen hæfter sig dog ved, at investorerne skal glæde sig over, at de markeder, NKT har den største eksponering mod, nok ikke er lige så hårdt ramt som Nexans største markeder. NKT-cables koncentrerer sig især om den nordlige og den østlige del af Europa, og her undgår man det meste af modvinden.

"Man er skærmet fra en del af den her negativitet via de markeder, man er repræsenteret på, men NKT kan ikke gå fuldstændig uden om det her. NKT Cables vil ikke vise vækst på toplinjen i det kommende år, men det tror jeg også, at investorerne efterhånden er klar over."

Nexans advarede onsdag morgen om, at overskudsgraden nu ventes at blive på niveau med sidste år, hvor selskabet tjente 140 mio. euro. Den tidligere forventning var, at marginen ville blive forbedret.

Samtidig advarer Nexans om, at den organiske vækst i tredje kvartal bliver negativ med 4 pct., samt at salget vil udvikle sig fladt på årsbasis.

Meldingerne kommer i forbindelse med en strategiopdatering, hvor de langsigtede udsigter for kabelindustrien betegnes som meget positive.

Sydbanks Jacob Pedersen har anbefalingen "køb" af NKT-aktien.

Nexans straffes på børsen i Paris med et fald på 8,2 pct. til 27,3 euro, mens NKT-aktien handles 2,0 pct. lavere til 318,4 kr. onsdag.

Dong indgår rammeaftale om 1.750 km. kabler

NKT: God budaktivitet på offshore-kabler

NKT kan ikke matche kabelforventninger

Nexans-regnskab viser svært kabelmarked

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud