EnergiWatch

NKT: God budaktivitet på offshore-kabler

Den danske kabelproducent melder om fuld belægning på tysk kabelfabrik på grund af ordrer til havvindmølleparken Gemini, men ser også gode ordremuligheder fremadrettet.

NKT ser en forsat god pipeline af ordremuligheder inden for søkabler til vindmølleparker.

I øjeblikket har selskabets fabrik dog en god belægning på sin kabelfabrik i Køln, efter at det tidligere på året fik en stor ordre på søkabler til havvindmølleparken Gemini.

"Nu er vi fuldt belagt med Gemini til godt ind i 2015, og så skal vi have noget på den anden side. Der er også nogle mindre projekter i ordrebogen allerede, men vi skal også ud at have nogle store nye projekter. Der er rigtig god tender-aktivitet i det skandinaviske, engelske men også i det tyske marked, så vi skal nok få vores fair andel af det," siger NKT Holdings topchef Michael Hedegaard Lyng til Ritzau Finans.

I andet kvartal realiserede NKT Cables et operationelt EBITDA på 116 mio. kr., hvilket var 46 mio. bedre end i samme periode sidste år.

"Eksekveringen på fabrikken kører som den skal, så vi er egentlig tilfredse. Du kan også se, at vores indtjening i Cables går markant op - nominelt stiger den med ca. 50 mio. kr. i forhold til andet kvartal sidste år. Vi ser også et godt momentum i den nedre del af markedet, altså de produkter, der relaterer sig til byggeindustrien, har klaret sig tilfredsstillende," siger Michael Hedegaard Lyng.

NKT kan ikke matche kabelforventninger

ABB vinder stor kabelordre hos Dong

Nexans-regnskab viser svært kabelmarked

Nexans vender underskud til overskud

Mere fra EnergiWatch

Niras opruster grønt marked med ny direktør

Til at lede den grønne energiomstilling ansætter Niras kemiingeniør med speciale i Power-to-X og grønne brændstoffer Thomas Vadum la Cour. Han kommer fra stilling i Haldor Topsøe.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs