Nexans går til bunds efter nedjustering

NKT's kabelrival Nexans får tæsk på børsen efter en nedjustering for hele 2014.
Foto: Nexans
Foto: Nexans
RITZAU FINANS

NKT's franske kabelkonkurrent, Nexans, er kommet i kraftig modvind på børsen i Paris efter en nedjustering af forventningerne til 2014.

Nexans-aktien falder med 7,5 pct., efter at kabelproducenten onsdag morgen advarede om, at overskudsgraden nu ventes at blive på niveau med sidste år, hvor selskabet tjente 140 mio. euro. Den tidligere forventning var, at marginen ville blive forbedret.

Samtidig advarer Nexans om, at den organiske vækst i tredje kvartal bliver negativ med 4 pct., samt at salget vil udvikle sig fladt på årsbasis.

Meldingerne kommer i forbindelse med en strategiopdatering, hvor de langsigtede udsigter for kabelindustrien betegnes som meget positive.

"Mens de langsigtede udsigter er positive takket være en række kraftfulde trends i dagens samfund, herunder urbaniseringen i udviklingslandene, voksende krav til opkoblinger og elektronisk infrastruktur samt den globale udbygning af vedvarende energi, så er de kortsigtede udsigter mere problematiske," skriver Nexans blandt andet.

Især det europæiske marked ventes at blive sløjt, mens opsvinget i USA ifølge Nexans vil blive afdæmpet. Dermed vil omkring to tredjedele af den estimerede vækst i Nexans i de kommende år komme fra udviklingslandene, oplyser selskabet, der af samme grund annoncerer en række tiltag, herunder et spareprogram.

NKT falder ved 13:40-tiden 1,9 pct. til 818,9 kr.

Dong indgår rammeaftale om 1.750 km. kabler

NKT: God budaktivitet på offshore-kabler

NKT kan ikke matche kabelforventninger

Nexans-regnskab viser svært kabelmarked

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også