EnergiWatch

Fri bane til Vestas' Dong-eventyr

Den britiske regering har givet tilladelse til opførelsen af udvidelsen af havmølleparken Burbo Banks, der bliver det første projekt i otte år, hvor Dong Energy bruger Vestas-møller.

Foto: Micheael Hansen

Det har været en længere saga, men afgørelsen rykker nærmere og nærmere.

Den britiske regering har netop givet endeligt grønt lys til MHI Vestas' nye parløb med Dong Energy.

"Den melding vi har modtaget i dag er et vigtigt skridt hen mod at bane vejen for, at vi kan tage endelig beslutning om at investere i havmølleprojektet Burbo Bank Extension, som har potentiale til at forsyne mere end 230.000 husstande med strøm," siger UK-direktør Brent Cheshire.

Tidligere i år fortalte Dong, at MHI Vestas med V164-møllen på 8 megawatt var blevet valgt som foretrukket leverandør til Burbo Bank. Den melding blev senere til en betinget ordre, som inden længe forventes at blive fast og ubetinget.

Første Vestas-ordre i otte år

Dong-ordren til det dansk-japanske partnerskab var den første, efter at selskabet i årevis har valgt møller Siemens Wind Power, der har haft noget nær de facto monopol på havvind i årevis.

MHI Vestas fortæller til EnergiWatch, at man ikke har nogen kommentarer, før ordren er ubetinget. Selskabet indgik sammen med Dong Energy for lidt mere end en måned siden en betinget aftale på møllerne.

Det synes dog kun at være et spørgsmål om tid, nu hvor den sidste knast er ryddet af vejen.

Det var ventet, at den britiske regering ville give projektet grønt lys, selvom landets rigsrevision tidligere har revset landets støtte til blandt andet udvidelsen af Burbo Banks.

Dong og Vestas' Burbo Bank-afgørelse nærmer sig

Vestas underskriver første aftale på V164'er

Vestas forhandler om 700 megawatt i UK

Britisk rigsrevisor kritiserer støtte til Dong

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs