EnergiWatch

Tysk energiminister forsvarer sænkede vindmål

Trods lavere offshore-mål og et loft over landets landinstallationer, mener Tysklands energiminister ikke, at man har sænket ambitionerne. Vind bliver altafgørende for landets energiwende, men omkostningerne skal ned, advarede han ved åbningen af Wind Energy-konferencen i Hamborg.

Foto: Markus Schreiber, AP

Vindmøller er og bliver altafgørende for Tysklands energiwende og en økonomisk magtfaktor i landet - også selv om landet har sænket offshore-målet (6,5 gigawatt i 2020) og for nylig satte et loft over landets årlige landvindmølleinstallationer (2,5 gigawatt).

Sådan lød budskabet fra den tyske økonomi- og energiminister Sigmar Gabriel mandag aften, da han var med til at åbne Wind Energy-konferencen i Hamborg, som løber af stablen d. 23-26. oktober.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs